Blažený člověk, který se namáhal. Nalezl život.

Pohrdání muslimy a odpůrci islámu je dílem Zlého

5. 11. 2013 19:11

Pohrdáni muslimy je dnes velice rozšířené, ba přímo dochází až k nenávidění lidí jen kvůli tomu, že řeknou, že jsou muslimové. Je to chování nepěkné a bohužel občas ve slabých chvílích se ho dopouští mnozí z nás včetně mně.

Promne osobní zápas s pocitem pohrdání má ovšem i jinou rovinu. Nejen křesťana a bývalého muslima, ale i člověka, který se snaží nejen před islamizací varovat, ale i ji čelit.

Co se týče pohrdáni muslimy, měli bychom mít na paměti to, že náš pán Ježíš šel právě k těmto lidem jimiž zákonici pohrdali – lidem hříšným a nevědomým. On je svým příkladem lásky a milosrdenství léčil a vyváděl z temnoty ke světlu. A tak i my v dnešní době, bychom měli být věrni učení Ježíše a nebát se poukázat na to, že islám vede ke Zlému a byť má v sobě něco na povrh vypadajícího jako dobro, tak to je jen pozlátko jenž má svést člověka k věčné smrti a zřeknuti se Krista.

Toto ovšem neznamená ospravedlnění nenávisti či pohrdáni vůči muslimům. Naopak, tak jak praví Ježíš modlete se za ty co Vás pronásledují a dobře jim čiňte. Tedy i my bychom měli se modlit za obracení muslimů od Zlého k Dobrému a ukazovat jim sílu Ježíšové lásky. Toto nepíši pouze pro čtenáře, ale i připomínám sám sobě.

Ale fanatismus a zlo jenž vidíme v islámu není jediným problémem dnešního světa. Stejné zlo a fanatismus se vyskytuje i mezi těmi kdož neznají či nechtějí znát Ježíše a tvrdí, že bojují proti islamizaci Evropy. Mnohdy je to fanatismus, zlo a nenávist stejně silná jako ty u muslimů vůči nám.

Podvědomě jsme si to uvědomil a poznal v momentu, kdy jsem více poznal lidi pohybující se v prostředí odpůrců islámu. Někteří z nich jsou stejně fanatičtí a zlí jako mnozí muslimové, které jsem poznal a jak říkávám, jsou věrnou kopii islámu jen pod jinou vlajkou. Samozřejmě, že také spousta odpůrců islámu jsou dobří, rozumní a umírnění lidé, stejně jako mezi muslimy, ale o těch teď nehovořím.

Před několika dny jsem se i vlastní vinou dostal do ostré debaty, a poté i hádky mezi odpůrci islámu, kterou vyprovokovala zhrzena žena již někdo nechtěl a která se s tím už několik měsíců nemůže smířit a nejspíše se rozhodla onoho muže za jakoukoliv cenu zničit, aby si udělala dobře. My křesťané tyto stavy lidí známe a naši předkové správně hovořili o tom, že takoví lidé jsou posedlí démonem.

V této hádce to došlo tak daleko, že po vulgárních a osobních útocích začali někteří účastníci útočit na mne a obviňovat mne, že jsme ve skutečnosti stále muslim, že mi lide nemají věřit kvůli mé toleranci vůči umírněným muslimům, že jsem špatný protože jsme křesťan apod. To vše vzniklo kvůli tomu, že jsem řekl: „Raději umírněného muslima v mé rodině, než fanatického a netolerantního odpůrce islámu.“   

Po hádce mi má žena řekla, že jsem měl také na tom všem podíl skrze to, že těmi fanatickými odpůrci islámu pohrdám. A čím více se nad tou hádkou zamýšlím a celou situaci, tak tím více ji dávám za pravdu. Ano. Pohrdal jsem těmi lidmi, protože mi stále více svým fanatismem a omezenosti připomínali fanatické muslimy. Stále je přetvářka, lži, intriky, pomlouváni a snaha udělat z lidí jako jsem já užitečné idioty.

Když jsme si to uvědomil, tak jsem se těm lidem omluvil a jejich prostředí opustil. Protože oni nevidí svou chybu a má přítomnost by tam ničemu dobrému neprospívala. Naopak jako veřejně známa osoba, bych ten jejich fanatismus a zášť jen podporoval. Nezbývá mi než se modlit a  snažit se jim skrze své činny ukázat rozdíl mezi odporem ke zlu, ať již skrytém v islámu či antiislámu, a doufat, že i oni jednou prohlednou. Dříve než uškodí ještě více sobě a společnosti.

Zároveň, ale se ještě více snažím osobně zaměřit na potlačení svých negativních vlastností. A děkuji Bohu, že mi poslal do cesty takovou ženu, jakou mám, neboť byť mnohem mladšího věku je v mnoha věcech rozumnější než já a má moudré postřehy. Paradoxně ona nevěřící v Ježíše je v mnoha ohledech lepší křesťankou než já.

A proč to píši veřejně zde? Abych se podělil o svou zkušenost a možná vás inspiroval či pomohl čelit Zlému, neboť počet muslimů narůstá a usidluji se stále více i v malých městech a vesnicích. A tedy jedna vaše chyba může těmto lidem jednou být příčinou, proč nenalezli Ježíše.

Mějme strach, abychom se nestali lidmi jako zákonici doby Ježíšové:
„Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Zavíráte lidem království nebeské, sami nevcházíte a zabraňujete těm, kdo chtějí vejít.“ (Matouš 23:13)



 

Zobrazeno 459×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková